Actueel


Kledinginzameling Oost-Europa

Eind november hopen Erik Hogeslag en Peter Huiting met een bus van bandenbedrijf ‘Van Essen’ goederen te brengen naar de gemeente van ds. Komisarz in Nowogard.

Het verschil tussen rijk en arm is heel groot en hulp in Oost-Europa blijft nodig. Als u daarom goederen over hebt, houden we ons van harte aanbevolen. De goederen kunt u brengen naar het depot. Een deel van de goederen gaat naar een kindertehuis in Roemenië. Als we in de 14 jaren van ons bestaan terugkijken, gaat het inzamelen van goederen en kleding voor Oost-Europa boven verwachting. Allen heel hartelijk dank daarvoor. We hopen dat er ook in de komende jaren goederentransporten naar Oost-Europa verzorgd kunnen worden. Regelmatig worden er goederen naar het depot in Almere gebracht voor het kindertehuis in Roemenië. Zelfs op rommelmarkten zijn gemeenteleden, maar ook mensen van buiten de gemeente, op zoek naar speelgoed, dat er nog netjes uitziet of zelfs nog ongeopend is. Dit alles voor de kinderen in Polen en Roemenië. Geweldig.

Vanaf 2005 heeft Oene een goederendepot voor Polen en Roemenië, kortweg PRO. Wat vooral nodig is, is kleding en wasmiddelen, maar o.a. ook zeep, tandpasta, handdoeken, dekbedden enz. U kunt dit brengen bij de fam. G.J. Dijkgraaf, Donselaarsweg 6a, rechts van het erf in de open kapschuur mag alles worden neergezet. We zijn dankbaar dat deze opzet breed in de gemeente gedragen wordt en dat Gods zegen er op mag rusten. Hebt u verder vragen hierover of aanvullende ideeën, neem dan gerust contact op met de Oost-Europa Commissie.

De O.E.C.

 

Tekst van de week

 ‘Laat je hart mijn woorden vasthouden: neem mijn geboden in acht en leef’. (Spreuken 4:4b)