Actueel


Avond voor alle medewerk(st)ers van de oppasdienst

Zoals jullie misschien wel weten en verteld is op de gemeenteavond zal de oppas in een nieuw jasje gestoken worden.

Met de inrichting, aankleding, veiligheid/EHBO zijn we bezig. Daarnaast is de methode voor de oppas bekend. We hebben gekozen voor de ‘Opstap’ methode van de HGJB. Wat is er zo mooi aan deze methode? Deze methode is een compleet pakket met een doordachte inhoud en bijpassende knutsels en liedjes. Op een eenvoudige manier wordt met de kinderen gesproken over dingen die in de kerk gebeuren, de ‘opstap’ naar de kerk toe. De methode houdt rekening met het kerkelijk jaar en sluit met de Bijbelverhalen daarop aan. Deze methode is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Hoe deze methode werkt wordt door middel van een voorlichtingsavond op dinsdag 19 november 2019 door iemand van de HGJB aan ons uitgelegd. Het is belangrijk dat iedereen hierbij aanwezig is aanvang 20:00 uur! Ook hebben we de regels onder de loep genomen en aangepast waar nodig. Deze willen we graag met jullie delen op de voorlichtingsavond. We hopen dat er onder jullie jongeren (12+, helpende hand) en volwassenen zijn die deze methode willen gaan geven, zodat we het evangelie al jong mogen doorgeven aan onze kinderen. Alleen bij voldoende aanmeldingen kan deze avond en deze methode van start gaan. Aan het einde van de avond zal er een lijst liggen waarop de volwassen zichzelf op kunnen geven om mee te willen helpen met deze methode. Als jongere ben je ook van harte welkom op deze avond. Kan je er niet bij zijn, maar vind je het wel leuk om hierbij te helpen, geef dit dan aan ons door. Als je vragen hebt, neem ze gerust mee naar de voorlichtingsavond, mailen mag ook. Wij zijn enthousiast, u/jij ook? Graag zien wij de oppassers dinsdagavond 19 november in de Ark. Graag ontvangen wij een bericht via de mail met aan- of afmelding. Bij genoeg aanmeldingen gaat de voorlichtingsavond van start.  


Magdalien den Boer en Petra Zwerus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0610597589)

Tekst van de week

 ‘Zie, zoals de klei is in de hand van de pottenbakker, zo bent u in Mijn hand, huis van Israël, spreekt de HEERE.’ (Jer. 18:6)