Actueel


Pastoraal team met vertrouwenspersonen

Graag brengen wij u op de hoogte van de doorstart van het pastoraal team.

In het pastoraal team nemen zitting Ds. Mijnheer, catecheet en pastoraal begeleider Robert van der Elst en jeugdouderling Wim Schuring aangevuld met de dames Marja de Bruin-Palm en Magdalien den Boer-Huttinga. Zowel Marja als Magdalien zullen naast pastorale begeleiding ook als vertrouwenspersonen optreden. Marja zal dit doen voor de jongeren tot 25 jaar en Magdalien de jong-volwassenen en ouderen vanaf 25 jaar.

 

Waarom een pastoraal team?

In de gemeente van Christus zien we naar elkaar om en juist als het moeilijk is, kunnen we steun nodig hebben. In zo’n periode kan veel moeite ervaren worden. En wat kan je je dan eenzaam voelen ook binnen de kerkgemeenschap. Moeilijke momenten en perioden kunnen heel verschillend van aard zijn en ieder persoon ervaart die anders. Het gaat vooral om gebeurtenissen en ervaringen die voor jezelf een probleem zijn, bijvoorbeeld problemen in de relatie, met de kinderen, met het alleen zijn. Maar het kan ook gaan om een ziekte die je ondergaat, depressie of om rouw na een verlies. In zulke tijden is het soms fijn als er iemand een poosje met je meeloopt. Iemand die je een luisterend oor biedt en die er gewoon even voor jou is. Iemand die desgewenst met en voor je bidt en met jou de Bijbel opent. Het pastoraal team is er voor álle gemeenteleden (jong en oud) die behoefte hebben aan een luisterend oor, een open hart en troostende nabijheid. Een pastoraal begeleider is geen hulpverlener, maar werkt als vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad en maakt deel uit van het pastoraal team. We bieden aanvulling op de begeleiding van de predikant of ouderling en de eventuele professionele hulpverleners. Als je behoefte hebt aan een gesprek of begeleiding, dit kan ook naast professionele hulp, neem dan gerust contact met ons op.

 

Waarom een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon is iemand waar je in vertrouwen je zorg over iets wat erin de gemeente gebeurt kunt delen en wat je niet direct op de geëigende plekken kwijt kunt. Als je de vertrouwenspersoon benadert vindt er desgewenst een gesprek plaats, op basis van geheimhouding. In dat gesprek wordt gekeken en gezocht naar het antwoord op de vraag ‘hoe nu verder in deze situatie’. Marja en Magdalien zijn als vertrouwenspersoon aangesteld door de kerkenraad maar werken onafhankelijk van de kerkenraad. Het pastoraal team bestaat uit:

Voor jongeren tot leeftijd 25 jaar: Marja de Bruin-Palm (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ 0644762457

Voor jongvolwassenen en ouderen vanaf 25 jaar: Magdalien den Boer-Huttinga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0653462556)

Jeugdouderling Wim Schuring (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0623973787)

Catecheet Robert van der Elst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0642744690)

Tekst van de week

‘Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt! (Joh.1:29b)