Identiteit


In de maanden oktober tot en met april is er in onze gemeente het zogenaamde winterwerk. Naast allerlei jeugd- en kringwerk vinden ook de catechisaties plaats. Er wordt onderwijs gegeven aan jongeren en ouderen van de gemeente vanuit Schrift en Belijdenis. Op de catechisatie worden alle jongeren van 12 jaar en ouder verwacht. In het seizoen nieuwe seizoen ben je weer van harte welkom!

 

Het onderwijs aan de jeugd is een belangrijk werk in de gemeente. Het heeft tot doel dat de jongens en meisjes Gods daden niet vergeten en Zijn geboden bewaren. De Heere heeft Zelf beloofd, dat wie Hem vroeg zoeken, Hem zeker zullen vinden.

 

We lezen de Bijbel om God te leren kennen en om te groeien als volgeling van de Heere Jezus. Dat is ook het doel van de catechisatie. Waar kun je de Heere beter zoeken dan in Zijn Woord?! Het Woord biedt houvast en wil ook jonge mensen wijs maken tot zaligheid. Dat Woord is een lamp voor onze voet en een licht op ons pad.

 

Het is van groot belang dat ouders met de catechese meeleven. Het is belangrijk dat zij hier thuis met hun kinderen over spreken en erop toezien dat hun kinderen trouw de catechisatie bezoeken. Het is de bedoeling dat de catechisanten elke keer vragen beantwoorden en / of wat leren. Catechisanten dienen zo min mogelijk avonden te verzuimen. Wanneer zij om goede redenen een keer niet kunnen, dient dat te worden doorgegeven aan de catecheet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar de predikant).

 

Iedere week gaat ook de catechisatiebus rond. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel (bijv. de zending). Dit doel wordt ieder jaar door de kerkenraad bepaald. Willen jullie trouw iets meebrengen, jonge mensen?

 

De Heere zegene dit onderwijs aan de harten van onze jonge mensen, opdat zij in deze tijd hun hoop op God leren stellen. Dat is toch het enige nodige, ook voor jonge mensen.

 

De catechisaties worden in het verenigingsgebouw 'De Ark' gegeven.

Tekst van de week

Maak u gereed om uw God te ontmoeten’ (Amos 4: 12b)